Keuzedeel robotica voor leerlingen Campus een groot succes

19 oktober 2023

“Dit is mijn leukste vak”, aldus Kieth. “Ik zit niet de hele tijd achter een bureau; dit is gewoon veel leuker.”

Het keuzedeel robotica
Onder de bezielende leiding van de docenten Angelico Sidin en Ronald Akkerman bouwen de leerlingen allereerst een robot. Middels eenvoudige opdrachten laten de leerlingen de robot besturen. De leerlingen maken een begin met programmeren. En voor veel leerlingen uit deze groep is dit de eerste keer dat ze kennismaken met programmeren. Als de eerste stappen van het bouwen en programmeren genomen zijn, worden sensoren aangebracht en kan het echte werk beginnen: de robot door een doolhof laten rijden op tijd.

Ruben: “Ik heb de vrijheid om dingen uit te voeren. Ik heb veel te doen, kan veel leren. Het is creatief en ik kan en mag alles doen wat ik zelf wil. Ik vind het echt hartstikke leuk.” 

Dronevliegen en werken met een VR-bril
De leerlingen gaan straks werken met drones en VR-brillen. Theoretische kennis en de wetgeving zal daarbij niet ontbreken. Ze leren filmen en ontvangen aan het einde van het keuzedeel een certificaat dronevliegen.

"Dit is niet de eerste keer dat ik programmeer. Vroeger had ik thuis wel een robotje, maar nu leer ik veel meer. Dit is echt mijn leukste vak." En zelfs voor Ruben was dit keuzedeel eigenlijk niet de eerste keus.

Dit keuzedeel biedt kansen. Kansen voor de leerlingen en voor de omgeving, aldus Angelico en Ronald. Ze willen met dit keuzedeel leerlingen interesseren voor techniek en de mogelijkheden van programmeren laten zien, want programmeren wordt in de toekomst alleen maar belangrijker. Maar dit alles begint met de leerling nieuwsgierig maken.