vwo

vwo

Het vwo, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs, bestaat uit twee opleidingen. Dit zijn het atheneum en gymnasium. Het vwo bereidt jou voor op het hoger beroepsonderwijs (HBO) en het wetenschappelijk onderwijs (WO). De opleiding duurt zes jaar, inclusief de eerste twee leerjaren. 

Vwo tto (tweetalig onderwijs)
Je kunt het vwo ook tweetalig volgen op vestiging Pontis Winschoten. Dat betekent dat er tijdens de lessen in het Engels gesproken wordt. Je volgt tot en met klas drie tweetalig onderwijs. Aan het eind van klas 3 wordt de Engelse vaardigheid getoetst en kun je het Cambridge Certificatie of English ontvangen. Na het derde jaar volg je het onderwijs gewoon in het Nederlands. Kijk hier voor meer informatie over het vwo tto.

Antwoorden op je vragen

Veelgestelde vragen

Het gymnasium is een opleiding voor iedereen die iets extra’s aankan. Het belangrijkste verschil met atheneum, is dat je als gymnasiumleerling ook les krijgt in Latijn en Grieks. Het gymnasium start in leerjaar 3.

Aan het eind van het derde jaar maak je een profielkeuze. Je kunt uit de volgende profielen kiezen: 1) Cultuur en Maatschappij, 2) Economie en Maatschappij, 3) Natuur en Gezondheid, 4) Natuur en Techniek. Het profiel dat je zal kiezen, heeft later invloed op de vervolgstudie die je kan volgen en de richting die je op de arbeidsmarkt op gaat.