‘Mijn huiswerk maak ik meestal gewoon op school, tijdens de Daltonuren.'

Alex | 1thv | Woldendorp


Hey ik ben Alex, wil jij meer weten over ons huiswerk? Lees dan verder!

Huiswerk bij ons is heel fijn want je krijgt eigenlijk bijna nooit wat mee naar huis. Want je hebt Dalton-uren daarvoor. En ook tijdens de les heb je altijd nog tijd om huiswerk te maken. Meestal als je huiswerk hebt moet je leren voor een proefwerk. Deze week hadden we maar 1 en we hebben ook wel eens 2 proefwerken en dan bijvoorbeeld 1 SO.

Tijdens de Dalton-uren kun je dus huiswerk maken, waar zijn deze uren nog meer voor?
Dalton-uren zijn er voor dat als je huiswerk hebt dat je dat kan maken en als je hulp ergens bij nodig hebt dan kunnen de docenten, waar je je bij inschrijft, je helpen. De docenten kunnen je dan helpen bij het vak dat zij geven.

Hoe ver van te voren begin je meestal met leren voor een proefwerk?
Een week of anderhalve week.

Ben je dan ook thuis nog wel eens bezig met je huiswerk?
Meestal maak ik mijn huiswerk direct na school als ik het op school nog niet af heb gekregen. Wij hebben nu maandag en dinsdag achter elkaar Frans, dus dan moeten we het wel maken gelijk. Maar we hebben ook Duits op maandag en donderdag. Dan krijgen we op maandag het huiswerk en op donderdag moeten we het af hebben.

En hebben jullie ook wel eens huiswerkopdrachten die je gezamenlijk moet maken?
Ehm ja maar daar krijgen we meestal een cijfer voor. Want laatst bijvoorbeeld bij Biologie moesten we samenwerken om een poster te maken met allemaal dieren. En ja dan moet je samenwerken en zelf plannen samen. Daar krijg je dan soms tijdens de les de tijd voor en anders kan het ook tijdens Dalton-uren.

Werken jullie alleen maar met boeken of ook met de laptop?
Bijvoorbeeld bij Geschiedenis en Aardrijkskunde kan je zelf kiezen of je op een laptop of in het boek wil werken. En met bijvoorbeeld Wiskunde moet je wel echt perse in het boek werken, want met wiskunde is dat gewoon het makkelijkste.

Wat is jou favoriete vak?
Ik denk beeldende vorming. Gewoon als je niet stil hoeft te zitten op een stoel!

Het lesrooster is dat een vast rooster iedere week?
Nou soms verandert het wel maar dat is niet zo vaak. Maar bijvoorbeeld na een vakantie is die meestal wel veranderd en soms na de weekenden. Dus je moet wel gewoon elke week kijken. Je kan dit zien in Zermelo of in SOM. Dit kan je bekijken via je laptop maar je kan ook een app downloaden voor op je telefoon.

Andere ervaringen

Bekijk alle ervaringen