Onderwijs

Onderwijs

Download HIER de informatiebrochure van het Dollard College 2022-2023.

Onderwijs dichtbij huis
Je kunt op het Dollard College op alle vestigingen in de eerste twee leerjaren alle niveaus volgen.

De onderbouw
Na de basisschool, kom je in de onderbouw van de middelbare school. Dit zijn de eerste twee jaren van de school. In de onderbouw kijken de leraren altijd goed naar wat jij kunt. We kijken goed naar je talent, en zien wat jouw mogelijkheden zijn. Dan werk je altijd op jouw eigen niveau en in jouw eigen tempo.
Met de meeste vakken begin je al in de eerste klas. Er zijn vakken die je pas in het tweede of derde leerjaar krijgt. Voor sommige vakken moet je echt leren. Dan gaat het dus om het kennen en begrijpen van de leerstof. Ook moet je leren om iets te doen, zoals een onderzoek met de microscoop of iets vertellen in het Engels of Frans.

De bovenbouw
Tijdens de twee jaren in de onderbouw proberen we samen met jou en jouw ouders/verzorgers te bepalen welke opleiding het beste bij jou past. Vanaf klas drie ga je voor het vervolg van je opleiding soms naar een andere vestiging. Dat bereiden wij goed voor, zo ga je in klas 2 al een aantal keren naar de nieuwe vestiging toe. In de bovenbouw loop je soms stage en word je voorbereid op het examen en de keuze voor een vervolgopleiding.

Download hier de onderwijs- en doorstroommogelijkheden op het Dollard College.

Gewoon goed onderwijs
Wij werken met verschillende onderwijsmethoden, zoals Dalton en Kunskapsskolan. We sluiten aan bij wat je nodig hebt en kijken naar de talenten die je hebt en wilt ontwikkelen. Wij hebben aandacht voor kennis, persoonlijke ontwikkeling en samenwerkingsvaardigheden. Er is een uitgebreid Loopbaanoriëntatie- en begeleidingsprogramma (LOB). Dit gaat over wie je bent, wat je wil en wat je kan. Dat vinden wij erg belangrijk!

Zien en gezien worden
Niemand is bij ons op school anoniem. Elke leerling heeft een mentor of coach. Dat is jouw aanspreekpunt waar je belangrijke dingen mee kunt bespreken. We werken samen met leerlingen én ouders. Er is aanvullende ondersteuning voor leerlingen die dat nodig hebben.

Plezierige School
School mag natuurlijk ook leuk zijn. Het Dollard College is een school met betrokken en enthousiaste docenten. We leren niet alleen in de schoolbanken, maar ook daarbuiten. We bieden stagemogelijkheden en organiseren regelmatig leuke activiteiten, zoals sportdagen en excursies. We zijn een veilige school met een prettige sfeer, waar jij je vast gauw thuis zult voelen!