'Ik wil later mijn eigen garage beginnen!'

Richard ter Heide & Bryan de Raat , vmbo kb en vmbo gl, profielen Motorrijtuigen & Techniek en Groen | campuswinschoten
Richard ter Heide & Bryan de Raat

Richard en Bryan zitten in het derde jaar op Campus Winschoten.

Bryan: “Toen ik nog in de 2e klas op vestiging Hommesplein zat, kregen we tijdens het mentoruur uitleg over de verschillende profielen. Tijdens de oriëntatie-dag kon ik met vier profielen kennismaken. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Motorrijtuigen & Techniek en Groen. In het derde jaar kun je aan deze vakken snuffelen en aan het einde van het schooljaar maak je dan een keuze."

Richard: “Ik vind het werken met dieren erg leuk en heb daarom gekozen voor Groen. Laatst heb ik zelfs een paard uitgelaten! De combinatie Groen met Motorvoertuigen & Techniek is voor mij goed want ik wil later mijn eigen garage beginnen met auto’s of landbouwbouwwerktuigen."

Beide jongens hebben een goede start gemaakt op Campus Winschoten. In het begin was het gebouw even wennen, maar ze vinden het echt leuk hier. Bryan: “De leraren zijn leuk en ook best wel jong, die gaan wel met de tijd mee. Zij praten niet alleen over het verleden. Nieuwe leerlingen geef ik het advies om op een nieuwe school gewoon jezelf te blijven. Niet de ‘stoere boy’ uithangen want dan krijg je snel de naam." Richard is het helemaal met ‘m eens.