'Na een week had ik het rooster helemaal door en kon ik gemakkelijk alle lokalen vinden. '

Nanne Jelmersma , vwo | hommesplein
Nanne Jelmersma

Nanne is 12 jaar en zit in het eerste jaar van vwo vestiging Hommesplein. Van zijn juffen uit groep 8 kreeg hij een vwo-advies. Zijn ouders hebben dit advies opgevolgd.

Nanne: “Ik vond het heel leuk om naar deze grotere school te gaan met meerdere lokalen en leraren. Op de basisschool ga je steeds naar dezelfde klas en op den duur ken je je klas als je broekzak. Dat is nu anders. Na een week had ik het rooster helemaal door en kon ik gemakkelijk alle lokalen vinden. Tijdens de mentorles krijg je uitleg over het rooster en zelfs over hoe je moet leren. Een vierdejaars leerling gaf tips om te leren; om goed te blijven concentreren kun je 25 minuten leren, 5 minuten pauzeren en dan weer 25 minuten leren. Deze manier van leren gaat goed! Voor Nederlands krijg ik kernvak-ondersteuning, omdat mijn gemiddelde onder een 6,0 is. Nu ik heb geoefend kan ik mijn gemiddelde misschien nog omhoog halen.”

Voordat Nanne naar het Dollard College ging, had hij last van gezonde spanning. Nanne: “Ik had er zin in, maar dan zie je die onbekende kinderen en denk je: wie is wel aardig en wie niet? Dan lijkt iemand niet aardig, maar uiteindelijk wordt het je beste vriend!”

“Mijn tip voor de groep 8 leerling: niet bang zijn voor een grote school. De eerste week was het soms lastig om lokalen te vinden, maar als je het eenmaal door hebt is het heel simpel!”