'Als ik mijn havo-diploma op zak heb wil ik verder voor dierenarts. Daarvoor is biologie een belangrijk vak.”'

Kayleigh van der Land , zes jarige havo | hommesplein
Kayleigh van der Land

Kayleigh van der Land is 13 jaar oud en zit in het eerste jaar van de zesjarige havo. Bij de zesjarige havo volgen leerlingen eerst vier jaar mavo en na het behalen van het diploma gaan ze naar havo 4. De leerlingen krijgen dus twee diploma’s.

Kayleigh: “Ik ben in de tweede periode van het mavo naar de zesjarige havo opgestroomd. Ik had 0,1 punt te weinig voor het havo. Bij wiskunde moet je meer sommen maken en op de toets zijn er extra vragen. Maar dit is bij meerdere vakken zo. Ik vind het goed dat deze opleiding er is en mijn ouders ook. Die vinden het handig dat ik niet gelijk naar het havo ga.”

“Ik houd van dieren en vind het leuk ze te helpen. Ik heb drie kippen, twee katten, een hond en een konijn en binnenkort een eend haha. Als ik mijn havo-diploma op zak heb wil ik verder voor dierenarts. Daarvoor is biologie een belangrijk vak.”

Tip van Kayleigh: “Ga in het begin veel met andere leerlingen om zodat je mensen hebt met wie je kan afspreken. Leer goed en haal goede cijfers zodat je, net zoals ik, kunt opstromen.”