'Ik had in Woldendorp extra begeleiding, toen ik hier kwam wisten ze dat allemaal. Dat was wel prettig. '

Damian Ferdinandus & Max Koster , vmbo bb | campuswinschoten
Damian Ferdinandus & Max Koster

Volg je vmbo bb of kb, dan ga je na het tweede jaar naar Campus Winschoten. Daar kun je dan je diploma halen. Damian Ferdinandus en Max Koster, beiden 15 jaar, komen van vestiging Woldendorp en maken hun bb af op Campus Winschoten.

Max woont in Meedhuizen. Hij kreeg een goede indruk van Campus Winschoten tijdens de oriëntatieochtend* in februari. Max: “Ik wist precies wat ik wilde: horeca. Tijdens de meeloopdag konden we een pizza maken en uitserveren. De uitdaging van het werken in de horeca vind ik dat je het altijd net weer even lekkerder kunt maken. Het is wel een groot verschil met Woldendorp. Je kunt hier meer zelfstandig dingen doen maar ze verliezen je niet uit het oog."

Of ik wel eens spijbel? "Nou nee" zegt hij, terwijl hij Damain aankijkt. “Wij zijn niet van het spijbelen." Damain is het hier helemaal mee een. Max: "Ik zou niet eens weten wat ik dan zou moeten doen. Ik doe op deze school echt iets wat ik leuk vind. Ik had best veel moeite met leren maar nu gaat het goed. Ik ben duidelijk echt een praktijkmens. Hierna ga ik de koksopleiding doen en een ondernemingsdiploma halen, later wil ik een eigen restaurant. Als je een goede kok bent kun je jezelf omhoog werken."

Damian reist dagelijks met de bus van Appingedam naar Campus Winschoten waar hij de opleiding zakelijke dienstverlening volgt. Damain: “Ik had in Woldendorp extra begeleiding, toen ik hier kwam wisten ze dat allemaal. Dat was wel prettig. Ik doe nu veel praktische opdrachten zoals etaleren, foto’s maken van producten in een winkel en het onderzoeken van producten. Dat vind ik leuk. Mijn vrienden van vestiging Woldendorp mis ik wel, daar kende ik ook iedereen. Hier zijn veel leerlingen maar dat vind ik juist wel prima. Je hebt hier ook veel computers. Hierna wil ik naar de opleiding Beveiliging of Sport en Beweging. Dat lijkt me leuk, ik wil later namelijk bij de Marine."

Tip van Damian aan groep 8 leerlingen: "Ga je goed oriënteren welke opleiding je wilt volgen.“


*Een orientatieochtend wordt georganiseerd voor tweede-jaars leerlingen bb en kb en vindt in januari plaats. Je wordt met de bus vanuit jouw vestiging naar Campus Winschoten gebracht. Op deze ochtend kun je de school bekijken en van alles uitproberen. Je kunt ook een kijkje op de open dag nemen.