Vestiging Bellingwolde start als eerste school in Groningen met Kunskapsskolan
bellingwolde | 26 november 2018

Vestiging Bellingwolde start als eerste school in Groningen met Kunskapsskolan

​​Komend schooljaar maakt de vestiging een overstap naar een nieuwe onderwijsvorm: Kunskapsskolan

Eerste school in Groningen
Vestiging Bellingwedde van het Dollard College start als eerste school in de provincie Groningen m.i.v. het schooljaar 2017-2018 met Kunskapsskolan. Dit is een vorm van gepersonaliseerd onderwijs waar men in Zweden al geruime tijd ervaring mee heeft en waar leerlingen zeer goede resultaten behalen. Leerlingen worden uitgedaagd en begeleid tot gemotiveerde en zelfstandige leerlingen die hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat inmiddels in Nederland ook een groep van scholen met Kunskapsskolan van start is gegaan. Met deze vorm van onderwijs wordt het klassikaal onderwijs doorbroken.

Directeur Dineke Staalstra: “Personaliseren van het onderwijs kan alleen met goede leraren die zich verder ontwikkelen en professionaliseren. De docent wordt naast een algemeen vakdocent straks ook een coach die gepersonaliseerd onderwijs aanbiedt. De rol van de leraar is cruciaal.”

Iedere dag een coachmoment
Leerlingen kunnen op deze vestiging terecht voor onderbouw vwo, (zesjarige) havo, mavo en vmbo. Leerlingen werken op hun eigen niveau maar worden steeds naar een hoger niveau uitgedaagd. Ze maken hierbij o.a. gebruik van digitaal lesmateriaal. Leerlingen hebben dagelijks een startmoment waarbij ze samen met de mentor/coach hun leerproces voor die dag uitstippelen. De schooldag wordt ook weer met een coachmoment afgesloten. De leerling wordt op diverse momenten getoetst of ze de leerstof van het onderwijsniveau waarop ze werken onder de knie hebben, pas dan gaan ze verder.
“Op vestiging Bellingwedde hebben we een sterk en enthousiast docententeam. We zijn helemaal voorbereid op het gepersonaliseerd leren en staan te trappelen om aan de slag te gaan” laat Dineke Staalstra weten.
 

Reageren