Veel aanmeldingen voor Dollard College Bellingwolde
bellingwolde | 26 november 2018

Veel aanmeldingen voor Dollard College Bellingwolde

​​Voor het komende schooljaar hebben zich 52 nieuwe leerlingen aangemeld voor het Dollard College te Bellingwolde. Maar liefst 23 leerlingen (een hele klas) meer dan voor het huidige schooljaar. De vestiging is als eerste school in de provincie Groningen dit schooljaar gestart met het Zweedse onderwijsconcept Kunskapsskolan Education. De eerste positieve ervaringen zijn opgedaan, veel leerlingen kiezen, zoals blijkt, voor deze vorm van gepersonaliseerd leren.

De vestiging organiseerde informatieavonden voor ouders, leerlingen en basisscholen, die zeer goed werden bezocht. Voor groep 8 leerlingen was er in januari een ‘Sneakpreview’ waar ze konden proeven aan een dagje Kunskapsskolan. Tijdens de open dag waren er veel belangstellenden om het nieuwe onderwijs te ervaren en docenten en leerlingen in actie te zien.

Kunskapsskolan Education
Intensieve coaching is de ruggengraat van Kunskapsskolan Education. Leerlingen starten en eindigen de dag met een coachbijeenkomst. Er is dus dagelijks intensief contact. Leerlingen werken niet meer taakgericht maar moeten leerdoelen behalen. Als een doel is behaald mag de leerling door met het volgende. Leerlingen krijgen op die manier een stevige basis, omdat ze de stof moeten beheersen om door te mogen.


Goede ervaringen
De huidige eerstejaars leerlingen hebben goede ervaringen opgedaan, de jonge scholieren hebben het eerste schooljaar er bijna op zitten. Leerlingen Chanel Veenstra en Jamie Kropf zijn enthousiast over werken met Kunskapsskolan Education. Jamie: “Ik vind het erg fijn om zelfstandig te bepalen hoe en wat ik op dat moment ga leren. Chanel vindt het leuk dat je op verschillende manieren met school bezig bent. “De ene keer leer je met je laptop, de andere keer maak je bijvoorbeeld een filmpje om beter Engels te leren praten. “


Ook in het tweede en derde leerjaar
Jamie en Chanel gaan over naar het tweede jaar waar ze verder gepersonaliseerd les krijgen. Komend schooljaar wordt Kunskapsskolan Education ook aangeboden in het tweede en derde leerjaar. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog aanmelden. Informatie is te verkrijgen bij Ellie Wind, teamcoördinator van vestiging Bellingwedde. Te bereiken via: wde@dollardcollege.nl / 0597 - 55 31 50.
 

Reageren