Trots op onze jongens!
campus winschoten | 20 mei 2017

Trots op onze jongens!

​​De internationale kampioenschappen vakmanschap vonden van 15 tot en met 19 mei plaats in Krasnodar (Rusland).

De internationale kampioenschappen vakmanschap vonden van 15 tot en met 19 mei plaats in Krasnodar (Rusland). In totaal namen 950 jongeren in de leeftijd van 14-17 jaar uit Rusland en drie Europese landen deel aan deze JuniorSkills, onder wie acht Nederlanders.

Begeleidende docenten Bas Möhlmann en Roos Benthem van Campus Winschoten over hun vmbo-team: “Verwachtingen zijn zeker waargemaakt. Wat zijn wij trots op onze jongens!”

Skills Rusland organiseerde deze NK’s tevens om ervaring op te doen voor de organisatie van WorldSkills, het WK voor beroepen, in 2019 in Kazan, Rusland. WorldSkills Netherlands Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden, waaronder Skills Juniors (po), Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo). Ook begeleidt Worldskills Netherlands de Nederlandse afvaardiging naar internationale beroepenwedstrijden zoals EuroSkills en WorldSkills. De ministeries van OCW en EZ, het bedrijfsleven, het beroepsonderwijs en vele partners ondersteunen WorldSkills Netherlands in de organisatie van vakwedstrijden.

Reageren