Robot maken met Lego League
hommesplein | 17 januari 2019

Robot maken met Lego League

​​Leerlingen die in techniek geïnteresseerd zijn kunnen op het Dollard College meedoen aan de Lego League.

Dat is een landelijke wedstrijd waarin teams van scholen met behulp van technisch Lego een robot gaan ontwerpen en bouwen. Die robot moet bepaalde opdrachten kunnen uitvoeren. Het maken daarvan is een kwestie van nadenken, overleggen, proberen, verbeteren en opnieuw proberen, tot je robot de opdrachten kan uitvoeren. En misschien moet je op een bepaald moment het oorspronkelijke idee helemaal overboord gooien en het op een heel andere manier aanpakken.

Samenwerken om het voor elkaar te krijgen
Dat is heel frustrerend, maar als het uiteindelijk toch lukt is het wel supermooi. Samenwerken is daarom heel belangrijk om het voor elkaar te krijgen, met elkaar kom je veel verder dan in je eentje. Eigenlijk doe je precies hetzelfde wat een ingenieur doet die bijvoorbeeld in een autofabriek werkt, of iemand die kunstarmen maakt voor mensen die een deel van een arm missen.

Op verschillende plekken in Nederland strijden de deelnemende scholen tegen elkaar. Een deskundige jury beoordeelt welke teams in aanmerking komen voor de prijzen. De allerbeste teams doen later zelfs mee aan een internationale wedstrijd.

Kijk hier voor meer informatie over Lego League: www.firstlegoleague.nl