Ouders volgen workshops
hommesplein | 17 januari 2019

Ouders volgen workshops

​​Docenten van het mavo aan de Stikkerlaan werken aan onderwijsvernieuwing met behulp van de methodiek van Stichting LeerKRACHT.

We willen ons onderwijs en de bijbehorende activiteiten iedere dag een stapje beter maken en zo goed mogelijk aanpassen aan onze leerlingen en ouders én aan wat de huidige tijd van ons vraagt.

Dit heeft ertoe geleid dat voor leerjaar 1 een nieuwe vorm voor de ouderavond ontworpen is.

Op deze ouderavond kunnen ouders, naast de bekende mentorgesprekken, zich inschrijven voor workshops. Deze workshops worden gegeven door onze docenten talen, exacte vakken, zaakvakken en kunstvakken. Ouders leren en ondervinden tijdens deze workshops hoe zij hun kind het beste kunnen ondersteunen bij het leren voor de vakken.

De eerste avond werd als zeer succesvol ervaren door onze ouders. Na afloop gaven ze aan nu inzicht hebben gekregen in de manier waarop ze hun kinderen het beste kunnen helpen bij het leren. Een win-winsituatie voor ouders en leerlingen, thuis gaan de gesprekken nu over hetzelfde als leerlingen bezig zijn met hun huiswerk of aan het leren zijn voor een toets.

Een mooi initiatief waar we met elkaar trots op kunnen zijn. Op deze manier laten we onze leerlingen steeds meer succesvol zijn in hun schoolcarrière. 

Lees hier meer over Stichting LeerKRACHT 

Reageren