Leerlingen maken vogelhuisjes voor ouderen
bovenburen | 9 november 2017

Leerlingen maken vogelhuisjes voor ouderen

​​Justin Schepers en Marten Oosterhuis zijn leerlingen van Vestiging Bovenburen- De Flint voor praktijkonderwijs Tijdens de lessen hebben de leerlingen in een opdracht voor het ouderencentrum Blanckenborg in totaal 15 vogelhuisjes gemaakt.

Justin en Marten behalen certificaten met ‘levensechte praktijkopdracht’

Justin Schepers en Marten Oosterhuis zijn leerlingen van Vestiging Bovenburen- De Flint voor praktijkonderwijs. Tijdens de lessen hebben de leerlingen in een opdracht voor het ouderencentrum Blanckenborg in totaal 15 vogelhuisjes gemaakt. Daarvan zijn vijf staande vogelhuisjes en tien hangende voederhuisjes. De jongens hebben dit zeer zelfstandig aangepakt. In overleg met de heer Heeren, hoofd technische dienst Blanckenborg, zijn de ontwerpen gemaakt.

De vogelhuisjes zijn op school gemaakt. Deze opdracht is gekoppeld aan een certificaat van houtbewerking. De jongens zijn dan ook met een ruime voldoende geslaagd! Justin en Marten zeggen zelf: “De bedoeling van de vogelhuisjes is dat de bewoners naar buiten kunnen kijken en er veel vogels te zien zijn die gebruik maken van de huisjes. Ook geeft het meer sfeer.”

Op dinsdag 7 november zijn in de recreatiezaal de opdrachten aangeboden. Hierbij waren natuurlijk de bewoners van Blanckenborg aanwezig. Daarna zijn de vogelhuisjes en voederhuisjes opgehangen. De beide jongens kregen volop aandacht en.... een nieuwe opdracht!
 

Zie hier het verslag van RTV Westerwolde


 

Reageren