Dollard College helpt school in Togo
bellingwolde | bovenburen | campus winschoten | hommesplein | pekela | woldendorp | 4 maart 2020

Dollard College helpt school in Togo

​​Afgelopen vrijdagavond, tijdens de talentenshow DC Spotlight, is het eindbedrag bekend gemaakt van de inzamelingsactie voor een school in Togo.

Het Dollard college deed dit in samenwerking met de Stichting Tomoka Support. Deze stichting zet zich al geruime tijd in voor een dorp in Togo. Ze hebben daar al latrines, waterputten, een dokterspost en een lagere school gerealiseerd.

In de periode vanaf november zijn leerlingen en docenten actief geweest met allerlei acties om geld in te zamelen. Denk aan; workshops voor het maken van kerststukjes, kerststerren en kaarsen, het verkopen van zelfgemaakte kerstartikelen en lekkere hapjes, een kerstkaart van leerlingen en personeel in foute kersttrui, het kerstkoor, de nieuwjaarsduik, het vasten, een wandeling naar school vanuit vijf dorpen om Winschoten heen, kniepertjes, cupcakes en brownies bakken. Afgelopen vrijdagavond kwam de opbrengst van de kaartverkoop en de catering daar nog eens bij.

Opgeteld komen we uit op het fantastische bedrag van €4486,49. De school heeft toegezegd dit aan te vullen tot 5000 euro. Dat is exact het bedrag om een geheel nieuw schoolgebouw te realiseren. Gezien het feit dat we ingezet hadden op een dak en meubilair, en eventueel een betonnen vloer, samen 1500 euro, kunnen we spreken van een groot succes.

Vanuit Togo kregen we al enthousiaste reacties. Ook de opgestuurde voetbaloutfits, rugzakjes, schriften en Fransen boeken zijn inmiddels aangekomen.

Naast al deze inzamelingsacties corresponderen een aantal leerlingen tijdens de lessen Frans met leeftijdsgenoten in Togo. De post wordt met veel enthousiasme ontvangen en het is heel bijzonder om eens kennis maken met leeftijdsgenoten die in een totaal andere wereld leven dan wij.

Wij zijn supertrots dat we met onze enthousiaste leerlingen zo'n grote bijdrage hebben kunnen leveren aan de toekomst van leeftijdsgenoten hier zo ver vandaan. Heel erg bedankt allemaal!!

Vanuit de stichting waren de dames Nieboer en van Delden aanwezig om het bedrag symbolisch overhandigd te krijgen. De stichting gaat nu zorgen dat alles in goede handen terecht komt en dat het nieuwe schoolgebouw wordt gerealiseerd. 

Dollard College helpt school in Togo

Reageren